сеп. 162021
 

Бързо лятото горещо мина
и очаква ни отново детската градина!
Няма по-щастлив от мен-
днес е първия учебен ден!

Тук ме чакат много славни дни
със приятели усмихнати,добри!
Всеки днес е чудно пременен!
В този слънчев и усмихнат ден.

 

Тържествен и очаквано вълнуващ бе празникът за откриване на новата учебна година в Детска градина „Д-р Едгар Бороу“
Слънцето се усмихна рано и подари на децата по една своя усмивка, за да греят лицата им и да са здрави.
Детски песни на подготвителните възрастови групи огласиха двора на детската градина. Настроението на всички бе празнично и тържествено.
Тържеството започна с поздрав към децата, родителите и учителите от директора на детската градина – г-жа Димка Христова.
Тя пожела здраве и много успехи при усвояването на новите знания от децата, иновативност в работата на педагозите и добра съвместна работа между родителите и детската градина. С „добре дошли” бяха посрещнати и децата от първите възрастови групи.
Песнички, стихчета, балони и цветя съпътстваха празничната програма на децата.

По стара българска традиция, бе разчупена пита за здраве и директорката лисна вода от менчето, за да е спорна и успешна новата 2021/2022 учебна година.

юни 062021
 

На 05.06.2021г. ДГ „Д-р Едгар Бороу“ взе участие в ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „ТРАДИЦИИ, БАГРИ, КРАСОТА ПРЕЗ ОЧИТЕ НА НАШИТЕ ДЕЦА” в Регионален етнографски музей на открито „Етър“ гр. Габрово.

Фестивалът има за цел да популяризира материалното и духовно наследство на българския фолклор и занаяти сред децата. Да утвърди добри практики в използване богатството на националните традиции и култура за възпитанието на българските деца. Да формира интерес у децата към старинните български занаяти, с акцент към българската керамика.
С песен и танц, със слово и с молитва, българинът винаги е прогонвал лошото в живота си, за да продължи с вяра и с усмивка напред.
Именно усмивките, приятелския дух и настроението на децата от ДГ „Д-Р Едгар Бороу“ им донесоха заслужено първа награда на конкурса!