юни 042022
 

На 04.06.2022 г. танцьорите от група „Буратино“ и гупа „Светулка“  при ДГ„ Д-р Едгар Бороу“ с ръководител Тина Славчева участваха на Народен събор Пловдив и се представиха с танци от различни фолклорни области, където получиха грамота за участие.

юни 032022
 

На 03.06.2022 г. за първи път децата от група „Светулка“ при ДГ„ Д-р Едгар Бороу“ се качиха на сцената на Народен събор Пловдив и представиха обичаят „Еньовден“ с художествен ръководител Веселина Черпокова. На сцената показаха различни ритуали от обичаят, пяха песни, танцуваха и получиха грамота за своето участие.

юни 012022
 

Днес денят е на децата –

на усмивките в сърцата.

Всички ние тук празнуваме,

смееме се и лудуваме.

 

Денят на детето е един от най – хубавите и любими празници на малчуганите. Той е желан и очакван в детската градина, тъй като децата го свързват с разнообразни и интересни преживявания, подаръци и лакомства. В ранната празнична утрин входа на детската градина беше украсен с красиви балони. Дворът също беше украсен и създаваше приятно настроение у всички.

В чест на любимия празник децата бяха зарадвани с театрално представление представено от „ Пътуващ театър за деца – ЕЛЕНИ”. Те бяха подготвили много игри и песни, с които децата да се изявят и забавляват.

Празникът премина с много весели игри, щастливи усмивки и остави хубав мил спомен в душата и сърцето на всяко дете.

 

май 272022
 

На 27.05. 2022 г. децата от ДГ ,,Д-р Едгар Бороу“ се включиха в денят на БДП.

Това стана с любезното съдействие на полицай Иван Димитров, който задаваше въпроси на децата за правилата за движение, местата за пресичане на пътното платно, значението на светофара и пътните знаци. Водещи бяха г-жа Славка Андреева и г-жа Мария Чапкънска.

Проведоха се състезателни игри по БДП с деца от втора до четвърта група, съпроводени с песни и музика.

В спортна надпревара децата от група „Светулка” показаха завидни знания в играта „Сглоби пъзела“.

Група „Незабравка” и група „Радост” участваха в игри за правилно пресичане на пътното платно и разпознаване на пътните знаци. Те разбраха, че правилата за движение са важни и трябва да се спазват от пешеходец и шофьор.

Децата от четвърта група”Буратино” демонстрираха умения за каране на велосипед и тротинетка при спазване правилата за уличното движение.

А по-малките деца в детската градина наблюдаваха с интерес и ръкопляскаха на по-големите.